Korištenje kolačića

Helios Kemostik poštuje pravo pojedinca na privatnost. Pravila povezana s korištenjem kolačića i sličnih tehnologija za pohranu podataka ili pristup podacima pohranjenim na uređaju pojedinca koji posjećuje našu internetsku stranicu uređuje Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR).

ŠTO SU KOLAČIĆI?

Kolačići su male datoteke teksta koje se prenose na uređaj korisnika (računalo, tablica, telefon) kad oni posjete internetsku stranicu. Kolačići najčešće uključuju: ime poslužnika s kojeg je kolačić bio poslan; životni vijek kolačića te njegovu vrijednost (najčešće nasumično generiran jedinstveni broj).   Sami kolačići ne sadrže te ne prikupljaju informacije, a njihovo je pohranjivanje pod potpunim nadzorom preglednika kojeg korisnik upotrebljava.

POSTAVKE KOLAČIĆA

 

ČEMU SLUŽE KOLAČIĆI?

Kolačići se prvenstveno koriste za poboljšavanje korisničkog iskustva. Uz pomoć kolačića, međudjelovanje korisnika i internetske stranice brže je i jednostavnije, jer internetska stranica „pamti“ postavke korisnika za vrijeme sesije (kolačići sesije) ili na duže vrijeme (trajni kolačići).

Internetska stranica može koristiti svoje kolačiće (kolačići prve strane) ili kolačiće drugih internetskih stranica ili usluga koje prikazuju sadržaj na stranici na kojoj se korisnik nalazi (kolačići treće strane), npr. Facebook.

 

POPIS KOLAČIĆA NA OVOJ INTERNETSKOJ STRANICI

Nužno potrebni kolačići:

Ime Svrha Valjanost Procesor
cookie notice accepted Koristi se za provjeru je li posjetitelj dogovorio s upotrebom kolačića. 1 mesec www.kemostik.com
APISID Koristi se za Google reCAPTCHA na podstranici kontakta. Trajno na podstranici kontakta. google.com
HSID Koristi se za Google reCAPTCHA na podstranici kontakta. Trajno na podstranici kontakta. google.com
NID Koristi se za Google reCAPTCHA na podstranici kontakta. Trajno na podstranici kontakta. google.com
SAPISID Koristi se za Google reCAPTCHA na podstranici kontakta. Trajno na podstranici kontakta. google.com
SID Koristi se za Google reCAPTCHA na podstranici kontakta. Trajno na podstranici kontakta. google.com
SIDCC Koristi se za Google reCAPTCHA na podstranici kontakta. Trajno na podstranici kontakta. google.com
SSID Koristi se za Google reCAPTCHA na podstranici kontakta. Trajno na podstranici kontakta. google.com

 

Kolačići za web analitiku:

Ime Svrha Valjanost Procesor
_ga Koristi se za razlikovanje korisnika. Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi web stranicu. 2 godine google-analytics.com
_gid Koristi se za razlikovanje korisnika. Registrira jedinstveni ID koji se koristi za generiranje statističkih podataka o tome kako posjetitelj koristi web stranicu. 24 sati google-analytics.com
_gat Koristi se za brzinu zahtjeva za gasom. 1 minuta google-analytics.com

 

POSTAVKE KOLAČIĆA

Korisnik bilo kada može ograničiti ili onemogućiti pohranu kolačića promjenom postavki kolačića u internetskom pregledniku kjeg koristi: