Lepila za lesno in pohištveno industrijo


LIGNOFIX disperzna lepila

Vsa LIGNOFIX disperzna lepila za les zadovoljujejo D2, D3 ali D4 standarde po DIN EN 204 in DIN EN 14257 (WATT 91). Izbira vrste lepila je odvisna od zahtevnosti izdelka, ki se lepi, tehnologije lepljenja ter vrste lesa. Profesionalni uporabniki se zelo pogosto odločajo za uporabo lepil z D3 standardom (Lignofix VO TIP-3 in Lignofix D3) saj se lahko uporabljajo za širinsko ter dolžinsko spajanje masivnega lesa, kakor tudi za montažna lepljenja izdelkov.

  • za proizvodnjo stavbnega pohištva se priporoča uporaba eno ali dvokomponentnega D4 lepila
    (Lignofix TIP 4 ali Lignofix D4/1K)
  • za lepljenje v visokofrekvenčnih stiskalnicah se priporoča uporaba lepila Lignofix VF

LIGNOFIX1K UREA – formaldehidno lepilo LIGNOFIX UF

Lepilo Lignofix UF se uporablja za furniranje in več slojna lepljenja vseh vrst plošč. Vsebuje manj kot 0,75 ppm formaldehida zato zadovolji E1 standard.

HELIOMELT pohištvena talilna lepila

HELIOMELT talilna lepila so namenjena robnemu lepljenju in soft formingu kakor tudi oplaščanju različnih profilov v pohištveni industriji. Na voljo so vrste lepil z in brez polnil ter za proizvodne linije različnih hitrosti.

HELIOTAK

HELIOTAK lepila za membranske in vauumske stiskalnice so namenjena površinskemu oplaščevanju s termoplastičnimi folijami v pohištveni industriji.

NEOSTIK PUR

NEOSTIK PUR so enokomponentna reaktivna poliuretanska lepila namenjena konstrukcijskemu lepljenju različnih materialov ter lepljenu izolacije in panelov. Na voljo so različni tipi, ki se med seboj zlasti razlikujejo v dožini odprtih časov, ki znašajo med 5 in 60 minutami.