NOVICESeptember 2021 – Otroci so že zasedli šolske klopi in pouk poteka v polnem zamahu. Ko se sami spominjamo svojih šolskih dni se zagotovo najprej spomnimo predmetov v katerih smo uživali in komaj čakali, da se prikažejo na urniku. Eden izmed teh predmetov je bila zagotovo likovna umetnost, kjer smo risali in ustvarjali najrazličnejše stvari. Ena izmed njih je bila tudi lepljenka ali kolaž.

Preberite več


Zaradi zaostrovanja razmer povezanih z izbruhom koronavirusa (COVID-19), oblasti v Evropi ponovno uvajajo strožje ukrepe z namenom ohranjanja zdravja, varnosti in dobrega počutja državljanov. V skladu s tem smo tudi v skupini HELIOS okrepili naše organizacijske ukrepe.

Preberite več


Avgust 2021 – V času pasje vročine si tudi tisti, ki nismo zagovorniki klime, zaželimo, da bi jo imeli. Kadar ne želimo ali pa si trenutno ne moremo privoščiti centralne klimatske naprave, oziroma celotnega sistema klimatizacije, lahko najhujšo vročino prebrodimo z individualno klimatsko napravo

Preberite več


Julij 2021 – Vsak od nas ima doma kos pohištva, ki že potrebuje bolj konkretno vzdrževanje ali celo popravilo. Ne glede na to, ali gre za majavi stol ali mizo, predal, ki se je zataknil, ali kos lesenega furnirja, ki je odstopil, je popravilo običajno lažje, kot si mislite.

Preberite več


Junij 2021 – Sezona vikendov, preživetih na morju, se je že začela, kmalu pa bo nastopil čas glavnih poletnih počitnic. Mnogi izmed nas imamo napihljiv čoln, na katerem poleti preživimo lepe trenutke na morju ali jezeru. Pred vsako sezono pa je priporočljivo, da ustreznost čolna preverite že doma in se s tem izognete neprijetnostim že pred dopustom.

Preberite več


Maj 2021 – Tla iz plute so okolju prijazna in topla pod našimi nogami ter čisto nič podobna oranžnim plutovinastim ploščam iz sedemdesetih let, ki so se lupile na vogalih. Lepilo je včasih odpovedovalo in ploščice so se odlepile, kar je pluti dalo slab sloves. Pluta je zdaj že dolgo časa nekaj popolnoma drugega.

Preberite več


April 2021 – Prvega aprila je nastopila nova uprava skupine KANSAI HELIOS. Štirje izvršni direktorji so združili svoje moči v podporo strategiji rasti skupine KANSAI HELIOS.

Preberite več


April 2021 – Medtem, ko je večina polic pritrjena na steno s pomočjo električnega ročnega orodja in pritrdilnih nosilcev, lahko za pritrjevanje uporabimo tudi manj uporabljan način: lepljenje.

Preberite več


Marec 2021 – Uporaba vseh vrst lesenih materialov se je z razvojem industrije znatno povečala, dandanes pa k večji uporabi le-teh pripomore tudi naša ekološka in trajnostna ozaveščenost. Zaradi tega se je posledično povečalo tudi povpraševanje po lepilih za les.

Preberite več


Februar 2021 – Počasi se poslavljamo od zime in že nestrpno pričakujemo pomlad. Ker smo zaradi pandemije še vedno vezani pretežno na svoj dom, nas sem in tja zamika, da bi svoj dom malce spremenili in popestrili. To lahko z majhnim denarnim vložkom naredimo tudi sami.

Preberite več


Januar 2021 – Talne obloge nanesemo ali pritrdimo na spodnjo, strukturno plast tal. Narejene so iz tekstila, klobučevine, smole, gume, lesa ali drugih naravnih ali umetnih snovi. Zagotavljajo udobje, trajnost, varnost in dekoracijo. Največkrat so tista zadnja podrobnost, ki pomembno vpliva tudi celostni vtis prostora.

Preberite več


December 2020 – V skupini HELIOS prave zgodbe temeljijo na vsakdanjih trenutkih. V letošnji izdaji revije True Colours s ponosom predstavljamo naša prizadevanja vložena v razvoj inovativnih izdelkov in procesov, ki predstavljajo prihodnost naše industrije.

Preberite več


November 2020 – Čas, ko smo zaradi covid-19 v gibanju omejeni bolj ali manj na svoje stanovanje ali hišo, je kot nalašč, da postorimo hišna popravila, ki smo jih odlagali mesece, če ne celo leta.

Preberite več


Oktober 2020 – HELIOS, kot del enega vodilnih svetovnih proizvajalcev barv in premazov Kansai Paint, predstavlja njihovo evropsko središče odličnosti. Z zagonom in predanostjo napredku, inovativnosti in skrbi za okolje si prizadevamo za enotni cilj, ki temelji na skupnih vrednotah slehernega člana Skupine Helios: Izdelovati odlične izdelke, ki dosegajo visoka merila kakovosti, ter vlagati v zeleno prihodnost in svet, ki je odgovornejši in bolj povezan.

Preberite več


September 2020 – Tudi v novejši hiši ali stanovanju se nam kaj hitro lahko zgodi, da je kopalnica potrebna osvežitve. Predvsem pa želimo narediti hitro osvežitev če imamo stanovanje v najemu, ali pa ga nameravamo oddati ali prodati, pa tudi, če vemo, da kopalnice v kratkem še ne bomo prenavljali.

Preberite več


Avgust 2020 – Imate kovinska vrata ali ograjo na vrtu ali balkonu, ki je že začela rjaveti in je zato nastopil čas, da jo obnovite? Jesenski čas je kot nalašč za to.

Preberite več


Julij 2020 – Če ste strasten sam svoj mojster ali pa se profesionalno ukvarjate z različnimi materiali, se nikakor ne morete izogniti vprašanju: katero lepilo je pravo?

Preberite več


Junij 2020 – Okenski okvirji in okvirji vrat so izdelani iz materialov, kot so les, aluminij, jeklo in plastika. Uporaba poliuretanske pene pri zapolnjevanju reg in ob vgradnji oken/vrat lahko znatno zmanjša stroške dela ter poveča višjo izolacijsko vrednost.

Preberite več


Maj 2020 – Ko se zvečer usedete na kavč s skodelico kakava v eni roki in z dobro knjigo v drugi, ste pripravljeni na prijetno topel večer v zavetju svoje dnevne obe. Toplina. Prazna skodelica kakava. Obrnete stran v knjigi. Toda v sebi imate nekakšen nelagoden občutek…

Preberite več


Maj 2020 – 20. maja 2020 je župan občine Kamnik Matej Slapar, skupaj s poveljnikom Občinskega štaba Civilne zaščite mag. Matjažem Sršo, prevzel donacijo 150 litrov razkužilnega sredstva za roke in površine.

Preberite več


April 2020 – Pomladni čas, letos je to tudi čas, ki ga preživljamo v izolaciji, običajno izkoristimo za delo in popravila v stanovanju ali hiši. Ni pomembno, ali ste sam svoj mojster ali popolni začetnik, ko vas bo zagrabila pomladanska vročica, boste verjetno želeli zavihati rokave in narediti svojo hišo ali stanovanje kar se da lepo in prijetno za bivanje. Toda kje sploh začeti ta opravila?

Preberite več


V skupini HELIOS vsakodnevno spremljamo dogajanje v povezavi z izbruhom korona virusa (COVID-19) in izvajamo različne preventivne ukrepe v skladu s priporočili državnih institucij. V nadaljevanju najdete najnovejše novice, ukrepe in smernice na to temo.

Preberite več


Marec 2019 – Po zelo uspešni lanskoletni radijski kampanji, v kateri smo slovenskemu trgu predstavili nove izdelčne linije silikonov, lepilno-tesnilnih mas in PUR pen Neostik, letos naš Super Neo na valovih Radia 1 utrjuje Neostik kot hišno blagovno znamko za vse vrste lepljenja, tesnjenja in fiksiranja.

Preberite več


April 2018 – Delo od doma zna biti zelo prijetna stvar, ker se praktično zbudimo na delovnem mestu, vendar pa od nas zahteva tudi več discipline. Dobro je, da imamo za to urejen poseben prostor. Če ste torej eden izmed tistih, ki svoje projekte opravlja na daljavo, ali pa si samo želite imeti poseben kotiček … Preberi več Prijeten delovni kotiček v manjšem stanovanju

Preberite več


April 2018 – V tednu od ponedeljka, 9. aprila, do petka, 13. aprila, na Radiu 1, najbolj poslušanem radiu v Sloveniji, poteka zanimiva nagradna igra. V pravilnem vrstnem redu morate zlepiti 3 dele aktualne glasbene uspešnice in če ste pri tem uspešni, za nagrado prejmete darilni paket izdelkov Neostik!

Preberite več


Marec 2018 – Naše prodajno osebje je ves čas na terenu in na podlagi njihovih ugotovitev in želja kupcev smo pripravili dva izdelka, ki sta že v zalogi za naročila.

Preberite več


Avgust 2017 – Zadnjih šest mesecev je bilo polno izzivov za Kemostik. Iz proizvajalca in ponudnika lepil smo se razvili v partnerja za celovito rešitev lepljenja, pritrjevanja in fiksiranja.

Preberite več


Februar 2017 – Že od leta 1960, ko smo izdelali najbolj znano univerzalno kavčukovo lepilo, Neostik ponuja široko paleto lepil za domačo in profesionalno uporabo. Z leti smo z neprestanim vlaganjem v nove in ekološko bolj prijazne vrste lepil družino lepil Neostik razširili

Preberite več