1 izdelek za 1000 premazov: Neostik lepilno tesnilna masa za vse podlage

November 2020 – Čas, ko smo zaradi covid-19 v gibanju omejeni bolj ali manj na svoje stanovanje ali hišo, je kot nalašč, da postorimo hišna popravila, ki smo jih odlagali mesece, če ne celo leta. Popravila znotraj in zunaj doma, na vikendu, v avtodomu in tudi drugje lahko učinkovito in kakovostno opravimo tudi v nekoliko hladnejših mesecih, vendar mora biti temperatura zraka vsaj 5 °C. Neostik LEPILNO TESNILNA MASA ZA VSE PODLAGE namreč lahko uporabimo kot tesnilno maso za zidove znotraj in zunaj ter fasade, kot tesnilno maso za stike v sanitarijah in, na primer, tudi kot tesnilno maso za tesnjenje pohodnih površin zunaj in znotraj.

Uporaba Neostik TESNILNO LEPILNE MASE ZA VSE PODLAGE je prava odločitev za opravila take vrste. Je vodotesna, lahko se suši na mokrih površinah in v vlažnem okolju. Vsestranska in trajno elastična lepilno tesnilna masa zagotavlja odličen oprijem na vse površine in tudi na večino gradbenih materialov. Ima odlične mehanske lastnosti in lahko jo prebarvamo. Lahko jo nanašamo celo na nekoliko vlažne površine, saj učinkovito preprečuje nastanek plesni. Je okolju prijazna in UV stabilna ter odporna na atmosferske vplive in proti staranju. Ne povzroča korozije in ne pušča madežev. Odporna je tudi na vibracije in tresljaje. Zaradi naštetega je Neostik LEPILNO TESNILNA MASA ZA VSE PODLAGE nepogrešljiv izdelek za popravila. Poleg tega pa ima tudi dodatne prednosti, zaradi katerih je pri uporabnikih še posebej priljubljena:

  • hitro se strjuje,
  • omogoča barvanje wet on wet (mokro na mokro),
  • ne vsebuje izocinatov, topil in silikonov,
  • se ne krči in ne tvori mehurjev in
  • vsebuje sanitarno formulacijo.

 

Zahvaljujoč bogatemu znanju v Skupini Helios v naših najsodobnejših laboratorijih za raziskave in razvoj na svetu izvajamo številne kompleksne teste. Veliko pozornosti namenjamo oprijemu naših izdelkov na različne premaze. Na osnovi naših izkušenj in testiranj, lahko zagotovimo odličen oprijem Neostik LEPILNO TESNILNE MASE ZA VSE PODLAGE na raznovrstnih premazanih podlagah.

Nekaj primerov:1 – Premaz za les na vodni osnovi ǀ 2 – Premaz za les na solventni osnovi ǀ 3 – Emajl za kovino na vodni osnovi ǀ 4 – Sintetična barva za pločevino ǀ 5 – Praškasta barva za aluminij ǀ 6 – Barva za karoserijo na vodni osnovi ǀ 7- Barva za fasade ǀ 8 – Akrilna barva za beton ǀ 9 – Fleksibilna membrana

Neostik LEPILNO TESNILNO MASO ZA VSE PODLAGE uporabljamo za zunanje in notranje tesnjenje dilatacijskih reg in prebojev (gradbeništvo, tlaki in fasade), za stike med okenskimi okvirji, vrati, mavčnimi ploščami in betonskimi elementi. Nadvse je primerna tudi za tesnjenje in lepljenje različnih materialov v avtomobilski industriji, kovinskih konstrukcij, ladjedelništvu, silosih, cisternah, kontejnerjih, vakuumskih sistemih ter za lepljenje okenskih polic, letvic in strešnikov.

Površine, ki jih lepimo oz. tesnimo, pred pričetkom dela očistimo vseh nečistoč (olja, maščobe, ostanki barv in lakov), odstranimo prah in osušimo. Pri delu uporabljamo ročno ali zračno pištolo za kartuše. Pred iztiskanjem na kartušo montiramo plastični nastavek, ki ga lahko poljubno odrežemo, glede na širino rege, ki jo tesnimo oz. zahtevnost lepljenja. Če nismo iz kartuše v celoti porabili vse tesnilne mase, moramo plastični nastavek na vrhu zapreti. V primeru, ko je potrebno po tesnjenju zgladiti tesnili sloj, je le-to potrebno opraviti v času pričetka tvorbe kožice (do 10 min/25 °C/50% vlaga).
Neostik LEPILNO TESNILNO MASO ZA VSE PODLAGE je mogoče tudi barvati. Površine lahko barvamo že takoj po začetku tvorbe kožice. Priporočamo predhoden preizkus.

Neostik LEPILNO TESNILNA MASA ZA VSE PODLAGE izpolnjuje tudi vse zahteve za gradbene izdelke v skladu z oznako CE, ki potrjuje, da smo za izdelek izvedli postopke ugotavljanja skladnosti in da izdelek izpolnjuje vse zahteve EU glede varnosti ter varovanja zdravja in okolja.