3 ideje za izdelavo voščilnic za dan žena in materinski dan

Februar 2022 – Kmalu bomo praznovali, oziroma obeležili dva pomembna praznika: dan žena in materinski dan. V tem letu presenetite svojo boljšo polovico, mamo ali babico z voščilnico, ki jo boste naredili sami, ali z otroci. Zagotavljamo vam, da ni lepšega kot ročno izdelano darilce ali voščilnica, v katero boste vložili svoj čas, trud in ljubezen ter z njo pokazali tudi svojo umetniško plat.

Izdelava voščilnic ni zahtevna, niti vam ne bo vzela ogromno časa. Pravzaprav je izdelava voščilnic za dan žena ali materinski dan lahko naravnost zabavna in sproščujoča. Pri njihovi izdelavi lahko izbirate med številnimi vrstami papirja, tkaninami, lepili, barvami in mnogimi drugimi materiali … Veliko primernih materialov imamo vedno doma, pri roki.

Šopek rož

Če iščete premišljeno, a enostavno voščilnico za dan žena ali materinski dan, je ta voščilnica zelo enostavna za izdelavo. Namesto pravega šopka rož ustvarite šopek, ki ne bo nikoli uvenel.

 

Za izdelavo potrebujete:

 

Iz debelejšega papirja oblikujte podlago za voščilnico. Priporočamo, da izberete šeleshamer, katerega lahko po želji prepognete in nato na notranji strani zapisali lepo misel ali posvetilo. Iz barvnega papirja ali kolaža izrežite barvne rože. Če nimate barvnega papirja, lahko rože izrežete iz navadnega papirja. Rože nato pobarvajte z barvnimi pisali ali barvicami. S pomočjo univerzalnega lepila Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT izrezane cvetlice prilepite na naslovno stran voščilnice. Za bolj 3D učinek lahko namesto kolaža uporabite tudi barvne gumbe.

 

3D srce

Pokažite svoji boljši polovici, da jo vedno nosite v srcu. Prav tako je motiv srca že od nekdaj med najbolj uporabljenimi tudi na voščilnicah, ki jih svojim mamicam izdelujejo otroci. Tokrat vam bomo pokazali, kako narediti  zanimivo voščilnico s 3D srcem.

Za izdelavo potrebujete:

 

Podobno kot pri prvem predlogu tudi tukaj pričnite izdelavo tako, da iz debelejšega papirja oblikujete podlago za voščilnico. Priporočamo, da izberete šeleshamer. Prepognite ga tako, da boste lahko na notranjo stran zapisali lepo misel ali posvetilo. Pri tej voščilnici se lahko nekoliko poigrate tudi z njeno obliko, saj lahko že podlago iz debelejšega papirja izrežete v obliki srca. Tako bo vaša voščilnica videti res posebna. Na barvni papir nato s svinčnikom narišite poljubno število src različnih velikosti. Srca so lahko enake barve, lahko pa jih pripravite v različnih barvah. Narisana srca izrežite s škarjami in jih nato prepognite na sredini. Po hrbtišču prepognjenega srca (na zunanjo stran) nanesite lepilo Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT. Srca nato prilepite na podlago za voščilnico od največjega do najmanjšega.

 

Dodatek testenin  

Zakaj v tem kreativen izzivu ne bi uporabili testenin in z njimi popestrili ročno izdelano voščilnico?

 

Za izdelavo potrebujete:

Tudi izdelavo te voščilnice pričnite tako, da iz debelejšega papirja oblikujete podlago za voščilnico. Seveda priporočamo, da izberete šeleshamer. Podlago prepognite tako, Po želji ga lahko prepognete in si tako pustite prostor za voščilo na notranji strani. Če vam ta ideja ni všeč, je lahko voščilnica dvostranska in na njeno zadnjo stran najprej zapišete voščilo, nato pa se lotite ustvarjanje na naslovni strani. Izberite primerno obliko testenin glede na to kaj želite oblikovati oziroma izdelati. Če boste uporabili metuljčke, lahko ti služijo kot okvir voščilnice, ali pa narišete rožice, s katerih letijo čudoviti metuljčki iz testenin. S črnim flumastra lahko metuljem narišete še tipalke. Če boste uporabili enobarvne testenine, jih lahko pobarvate s flumastri. Lahko pa kupite barvne testenine, ki so na voljo v večjih živilskih trgovinah.