Hitra osvežitev kopalnice

September 2020 – Tudi v novejši hiši ali stanovanju se nam kaj hitro lahko zgodi, da je kopalnica potrebna osvežitve. Predvsem pa želimo narediti hitro osvežitev če imamo stanovanje v najemu, ali pa ga nameravamo oddati ali prodati, pa tudi, če vemo, da kopalnice v kratkem še ne bomo prenavljali. Nič namreč ne zmanjša vrednosti in privlačnosti vašega doma kot slabo vzdrževana kopalnica. Vendar pa v hitro osvežitev kopalnice ni potrebno vložiti veliko denarja. Zadostovalo bo malo barve, silikona in lepila ter kakšen nov dekorativni element in vašo kopalnico lahko osvežitev v samo enem vikendu, da bo spet zasijala.

V primeru, da se med spoji med umivalnikom ali kopalno kadjo pojavi plesen in druge nečistoče, ali pa da iz spojev med ploščicami odpadejo fuge, moramo star silikon odstraniti in ga zamenjati z novim.

 

Neostik SILIKON SANITAR je v kopalnici skorajda nepogrešljiv, saj je odporen na plesen in tako zagotavlja, da spoji med ploščicami in umivalnikom ali kopalno kadjo ne bodo prepuščali vode. Kadar želimo zatesniti stike ploščic s kopalno kadjo ali umivalnikom, moramo najprej dobro očistiti površino, fuge pa z obeh strani oblepiti z zaščitnim trakom. Potem s pomočjo brizgalne pištole silikon enakomerno nanesemo v fuge. Svežo maso lahko preprosto oblikujemo kar s pomočjo prsta, oziroma namenskimi gladilkami, ki smo ga/jih pred tem navlažili z vodo. Silikon se strdi že v nekaj minutah po nanosu.

 

Za večje popravke, ko moramo zamenjati silikon na stiku med kadjo in steno, uporabimo Neostik SILIKON SANITAR v kartuši, ki ga nanašamo s pomočjo brizgalne pištole. Za male, tako imenovane kozmetične popravke, kadar moramo samo malce popraviti obstoječo fugo, pa uporabimo Neostik SILIKON SANITAR v priročni 60 ml tubi, ki omogoča ročen nanos.

 

Dele sten, ki niso obloženi s ploščicami, prepleskamo z barvo. Barvanje sten kopalnice je najlažji in najbolj cenovno ugoden način, da svoji kopalnici daste nov, svež videz. In nič ne naredi večjega učinka kot barva. To še posebno velja za manjše kopalnice, kjer smo običajno zelo omejeni z možnostjo dodajanja dekorativnega pohištva ali dodatkov. SPEKTRA Kitchen & Bathroom, barva za kuhinje in kopalnice je namenjena barvanju sten prostorov kot so kuhinje, kopalnice, pralnice, sušilnice itd., v katerih povečana količina vodne pare lahko povzroči razvoj zdravju škodljivih mikroorganizmov. Z biocidno zaščito filma zavira tvorbo kondenza, preprečuje rast plesni, ima prijeten vonj (bor) in je odporna na suho brisanje – pralnost razred 5 (EN 13 300). Je visoko pokrivna in okolju prijazna.

Če moramo popraviti ploščico, ki je odpadla, in jo pritrditi nazaj na svoje mesto, je prava izbira Neostik MONTAŽNO LEPILO EKSPRES.

 

To je močno, hitro, vsestransko in trajno elastično lepilo za pritrjevanje, fiksiranje in lepljenje na vse površine, ki ga lahko nanašamo na nekoliko vlažne površine. Preprečuje nastanek plesni in je izredno primerno tudi za pritrditev novega ogledala v kopalnici.

 

Z njim lahko pritrdimo na steno več malih ogledal in s tem optično povečamo prostor. Neostik MONTAŽNO LEPILO EKSPRES učinkovito zalepi tudi zaključne letvice pri vratih, ki so odstopile, kljukice za kopalniške brisače ter tudi kljukice za otroške brisače in kopalne plaščke.

 

Za zapolnitev razpok ali popravilo odkrušenih vogalčkov pa uporabimo Neostik akrilni kit AKRIL. Tesnilna masa na akrilni osnovi je prava izbira, kadar moramo ponovno zatesniti stike med stenami, mavčnimi ploščami in betonskimi elementi, pa tudi rege pri oknih  in vratih. Primerna je za popravila in zapolnjevanje razpok v ometu in zidovju, za zaključne rege med policami in steno ter ohišij rolet. Ima odličen oprijem na beton, omet, mavčne plošče, opeko, les, penobeton in keramične ploščice.