Kako narediti snežno kroglo?

December 2022 – Čarobnost plešočih snežink na nebu nas vedno prevzame in prebudi otroka v nas, še posebej v času prihajajočih se božičnih in novoletnih praznikov.  

Z nekaj enostavnimi koraki in pripomočki, ki jih boste zagotovo našli doma, si lahko ustvarite delček te čarobnosti v obliki snežne krogle. 

Za izdelavo snežne krogle potrebujete:  

  • Kozarec za vlaganje
  • Pokrovček za kozarec 
  • Poljubna figurica ali storž 
  • Voda  
  • 2-3 žličke glicerina 
  • Bleščice  
  • Okrasni trak  
  • Škarje 
  • Lepilo Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT 

Za izdelavo snežne kroge naprej potrebujete kozarec za vlaganje ali shranjevanje hrane. Velikost kozarca je lahko poljubna, vendar naj sovpada z izbrano figurico ali storžem, ki ga boste uporabili za osrednjo točko vaše snežne krogle. Priporočamo vam, da izberete kozarec s širokim grlom, da le-ta ne bo oviral pozicioniranje figurice. Kozarec za vlaganje najprej operite s čistilom in vročo vodo, nato ga natančno obrišite. Še posebej morate biti pozorni na čistočo notranjost kozarca, saj jo boste naknadno težko očistili.  

Odločite se s čim boste okrasili in popestrili notranjost snežne krogle. Uporabite lahko raznorazne figurice, smrekice ali manjše božične okraske. Pri tem le bodite pozorni na velikost figurice, da le-ta ne bo prevelika. Za bolj naraven izgled snežne krogle lahko posežete tudi po storžih, ki jih lahko naberete v bližnjem gozdu ali na sprehodu po parku. Storžek lahko predhodno tudi okrasite z zlato ali srebrno barvo. Če imate večji kozarec, lahko izberete tudi več poljubnih figuric ter upodobite podobo zasnežene vasice, pisane druščine, ki se veseli snežink, živalice pri igri in podobno.  

S pomočjo lepila Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT pritrdite izbrane figurice ali storžke na notranjo stran pokrovčka, ki ga boste potem, ko se lepilo posuši privili in pritrdili na kozarec za vlaganje. Med tem, ko čakate, da se lepilo posuši, lahko kozarec za vlaganje napolnite z vodo in s skrivnostno sestavino vsake snežne krogle – glicerinom. Bistra in prozorna tekočina, običajno narejena iz rastlinskih olj, bo upočasnila učinek padajočega snega oziroma bleščic v snežni krogli. V kolikor pri sebi nimate glicerina lahko uporabite tudi prozorno otroško olje. Uporabite 2-3 majhne žličke ene izmed omenjenih tekočin. V pripravljeno mešanico vode in glicerina zmešajte eno ali dve žlički bleščic.  

Na celotni notranji rob pokrovčka za zapiranje kozarca nanesite Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT. Pokrovček nato obrnite na glavo, nežno potopite svojo figurico v tekočino in privijte pokrov. Pustite, da se lepilo posuši, nato pa kozarec obrnite in preverite, ali kaj tekočine iz kozarca uhaja ven.  Za konec lahko zavežete okrasen trak v obliko mašne okoli dna snežne krogle.