Kako okrasiti prazno steno: 5 idej, s katerimi bodo vaše stene postale lepe

Januar 2022 – Večina ljudi ima v svojih domovih rada popolnoma bele stene, saj se lahek in zračen videz belih sten prilega skoraj vsakemu slogu notranje opreme. Včasih pa so lahko zaradi tega stene videti preveč preproste in celo hladne. Na srečo vam ni treba prebarvati cele sobe, da bi svojemu prostoru dodali malo drugačnosti.

Namesto tega se raje odločite za dekoracijo sten. Ne glede na to, ali obesite preveliko umetniško delo, veliko ogledalo ali nekaj plavajočih polic, boste z dodajanjem privlačnih elementov na prazno steno vaš dom polepšali in ga naredili bolj toplega in prijaznega. Poleg tega je to odlična priložnost za dodajanje barv, teksture in osebnosti vsakemu prostoru.

 

Morda ste svetovni popotnik, ki želi na steni ustvariti galerijo s fotografijami s svojih potovanj. Ali pa morda vaše eklektične stenske zavese govorijo o vaši ustvarjalni plati. Možnosti so skoraj neskončne, ko gre za preoblikovanje vašega prostora. Za začetek vam predstavljamo pet elegantnih načinov za okrasitev prazne stene.

Tapeta z motivom opečnate stene

Zakaj na steno v svojem dnevnem prostoru ali kabinetu ne bi dodali opeke, kot jo imajo stara podstrešja in starejši domovi? Za tako opečnato steno vam namreč ne bo treba razbijati ometa in umazati prostora. Namestitev tapete ne more biti bolj preprosta, pa še cenovno je ugodna, kar je zagotovo dodaten plus. Če niste ljubitelj rdeče opeke, brez skrbi. Na trgu so v ponudbi tudi tapete z opeko v sivi, črni in rjavi barvi.

 

Ročno pletene košare ali pladnji za bohemski stil

Ljubitelji bohemskega stila boste navdušeni nad tem navdihom za okrasitev prazne stene. V trgovini za pohištvo in dekoracijo doma ali pa celo na bolšjem sejmu lahko poiščete različne pletene košare, kupite jih lahko tudi pri prodajalcu suhe robe. Pletene košare in tudi pladnji so na voljo v različnih velikostih, oblikah in barvah. Izbrane ročno pletene košare prilepimo s pomočjo Neostik lepilno tesnilne mase za vse podlage na željeno mesto na steni. Nekaj časa izdelek podržimo na steni, da se le-ta zares prime stene in lepila. Za pritrditev težjih predmetov pa uporabite Neostik montažno lepilo EXPRESS.

 

Zemljevid sveta

Popotniki in navdušenci nad potovanji lahko prazno steno okrasite z zemljevidom sveta, na katerem lahko označite države in kraje, ki ste jih že obiskali.

 

3D dekorativni stenski elementi iz stiropora

Za popestritev stenske površine lahko uporabite tudi 3D dekorativne stenske elemente iz stiropora, ki jih z Neostik MONTAŽNIM LEPILOM ZA SIROPOR nalepite na del stene ali na njeno celotno površino.

 

Galerija s črno-belimi slikami

Izobesite svoje najljubše črno-bele slike ali fotografije na ogromni beli steni, kar bo ustvarilo iluzijo velikega umetniškega dela in poskrbelo za čudovit pogled na prej prazno stensko površino.