Neostik z novo podobo in z novimi izdelki v slovenskih trgovinah

Avgust 2017 – Zadnjih šest mesecev je bilo polno izzivov za Kemostik. Iz proizvajalca in ponudnika lepil smo se razvili v partnerja za celovito rešitev lepljenja, pritrjevanja in fiksiranja. Naš izdelčni portfelj smo razširili in popolnili s tremi novimi izdelčnimi skupinami: lepilno tesnilnimi masami, akrilnimi, silikonskimi in bitumenskimi tesnilnimi masami ter PUR penami. S tem naborom izdelkov želimo našim kupcem in uporabnikom omogočiti kar najbolj učinkovito, visoko kakovostno in cenovno ugodno rešitev vseh vrst lepljenja, pritrjevanja, fiksiranja, tesnjenja in zapolnjevanja za domače mojstre in za profesionalno uporabo. Pri doseganju mlajšega občinstva nam bo pomagal Super Neo, super junak, ki rešuje vse izzive lepljenja. Blagovna znamka Neostik je namreč zelo znana med kupci, starimi nad 45 let, zato Super Neo nagovarja predvsem mlajše generacije.

Po našem prodajnem načrtu smo zaključili opremljanje Merkurjevih trgovin v Sloveniji (predvsem Merkur Mojster) s posebej oblikovanimi POS policami. Prvo Neostik POS polico smo v Merkuju postavili 4. aprila, sledilo je še 11 Merkurjevih trgovin. Na vsaki Neostik POS polici ponujamo cel nabor naših izdelkov, vključno z vsemi 21 novimi izdelki. Za postavitev Neostik POS polic se dogovarjamo tudi z drugimi slovenskimi trgovci v segmentu sam svoj mojster, naš cilj pa je doseči popolno pokritost trga.

Za dodatno pospeševanje prodaje smo oblikovali posebno mini prodajno stojalo za lepila Neostik Universal v 50 ml pakiranju. V 23 Merkurjevih trgovin smo postavili 42 takih stojal na območje blagajn, neposredno ob izhodu iz trgovine, za spodbujanje spontanih nakupov.

Naša prodaja se je s HG Trade,  pomembnim igralcem na trgu, uspešno dogovorila za prodajo novih in rebrandiranih izdelkov Neostik v njihovih maloprodajnih trgovinah Mavrica. Njihova prva trgovina, ki prodaja izdelke Neostik, je Mavrica Rudnik, ki je s prodajo novih izdelkov Neostik začela 5. junija. Seveda pa svojih aktivnosti ne bomo omejili le na slovenski trg: enake aktivnosti načrtujemo ali pa jih že izvajamo na trgih nekdanje Jugoslavije.

Na italijanskem trgu se izdelki Neostik prodajajo v manjših zasebnih trgovinah ‘sam svoj mojster’, s poudarkom na novih izdelčnih linijah: lepilno tesnilne mase, akrilne, silikonske in bitumenske tesnilne mase ter PUR pene. Posebej izdelana POS polica je zato manjša in bolj toga glede možnosti različnih postavitev izdelkov, saj ima fiksne položaje za vsako izdelčno linijo.

Z zadovoljstvom in ponosom lahko rečemo, da smo naredili naslednji veliki korak v smeri popolnega rebrandinga in širitve nabora izdelkov Neostik. Oba projekta potekata z roko v roki ter sta dobro in pozitivno sprejeta s strani naših partnerjev in kupcev.