NOVOSTIAugust 2021 – U vreme toplotnih talasa, čak i oni koji nisu pobornici klima uređaja, požele da ga imaju. Kada ne želimo, ili možda trenutno ne možemo da priuštimo centralni klima uređaj ili čitav sistem klimatizacije, najgore vrućine možemo prebroditi pojedinačnim klima uređajem, koji možemo postaviti u željeni kutak stana ili kuće, a pomoći će nam da održimo podnošljivu temperaturu u našem domu.

Pročitajte više


Juli 2021. – Kod kuće svi imamo komad nameštaja kojem je već neko vreme potrebna konkretnija obnova ili popravka. Bilo da je reč o klimavoj stolici ili stolu, fioci koja se zaglavila ili komadu drvenog furnira koji se odlepio, popravka je obično lakša nego što mislite.

Pročitajte više


Juni 2021. – Sezona vikenda koje provodimo na vodi već je započela, a sezona godišnjih odmora uskoro počinje. Mnogi imaju čamac na naduvavanje, tj. gumeni čamac gde leti provodi lepe trenutke na moru ili jezeru. Preporuka je da pre svake sezone proverite ispravnost gumenog čamca još kod kuće i na taj način izbegnete neprijatnosti pre odmora.

Pročitajte više


Maj 2021. – Podovi od plute su ekološki i topli pod našim nogama i nisu nimalo nalik smešnim narandžastim pločama od plute iz sedamdesetih, koje su se podvijale na uglovima. Njihov lepak je ponekad popuštao i pločice su se odlepljivale, što je plutu dovelo na loš glas. Već dugo je pluta nešto sasvim drugo.

Pročitajte više


April 2021 – Od 1. aprila, novi Upravni odbor KANSAI HELIOS Grupe obavlja svoju funkciju. Četiri izvršna direktora udružila su svoje snage da podrže strategiju rasta KANSAI HELIOS Grupe.

Pročitajte više


April 2021. – Iako je većina polica pričvršćena na zid pomoću električnih ručnih alata i nosača, takođe se može koristiti i ređe korišćena metoda: lepljenje.

Pročitajte više


Mart 2021 – Upotreba svih vrsta drvenih materijala se sa razvojem industrije povećava. Danas većoj upotrebi istih doprinos daje i naša ekološka osvešćenost i svest o održivosti. Kao posledica svega ovoga povećava se i interesovanje za lepkove za drvo.

Pročitajte više


Februar 2021 – Polako se opraštamo od zime i već se radujemo proleću. Zbog same pandemije i dalje smo vezani uglavnom za svoje domove, pa smo samim tim i u iskušenju da malo promenimo i obogatimo svoj dom. To možete uraditi samostalno, uz manju novčanu investiciju.

Pročitajte više


Januar 2021 – Podne obloge apliciramo ili pričvršćavamo na donji, strukturni sloj podova. Napravljene su od tekstila, filca, smole, gume, drveta ili drugih prirodnih ili veštačkih materijala. Obezbeđuju udobnost, trajnost, sigurnost i dekoraciju. Najčešće su ona zadnja sitnica koja značajno utiče na opšti utisak o prostoru.

Pročitajte više


Decembar 2020 – U HELIOS-u su istinite priče zasnovane na stvarnim trenucima. U ovogodišnjem izdanju časopisa True Colours s ponosom predstavljamo napore uložene u razvoj inovativnih proizvoda i procesa, koji predstavljaju budućnost naše industrije.

Pročitajte više


Novembar 2020 – Trenutak kad smo zbog kretanja covid-19, manje ili više ograničeni na svoj stan ili kuću, je trenutak, kad se hotimice odlučimo za kućne popravke, koje smo odlagali mesecima, ako ne i godinama.

Pročitajte više


Oktobar 2020 – Institucije u Evropi ponovo usvajaju dodatne mere kako bi obezbedile zdravlje, sigurnost i dobrobit građana, kako se situacija sa izbijanjem Korona virusa (COVID-19) pogoršava. Shodno tome, HELIOS grupa je dodatno pojačala organizacione mere.

Pročitajte više


Oktobar 2020 – Kao deo kompanije Kansai Paint, jednog od svetskih lidera u industriji boja i lakova, HELIOS predstavlja njihov europski centar izvrsnosti. Vođeni napretkom, inovacijama i brigom za životnu sredinu, težimo zajedničkom cilju, koji se oslanja na vrednosti, koje dele svi članovi Helios grupe – da ponudimo izvrsne proizvode koji ispunjavaju visoke kriterijume budućeg kvaliteta i doprinose odgovornom, povezanijem i zelenijem svetu.

Pročitajte više


Septembar 2020 – Čak i u novoj kući ili stanu može nam se destiti da je kupatilu potrebno osveženje. Pre svega želimo ga osvežiti ukoliko živimo u iznajmljenom stanu, ili svoj stan nameravamo izdati ili prodati, ili ako znamo da ga nećemo u skorije vreme u celosti renovirati.

Pročitajte više


Avgust 2020 – Imate li metalna vrata ili ogradu u svom vrtu ili na balkonu, koji su već počeli da rđaju i sada je vreme da ih obnovite? Jesen je savršeno vreme za takvu vrstu posla.

Pročitajte više


Jul 2020 – Bilo da ste amater ili da profesionalno obrađujete različite materijale, nikako ne možete pobeći jednom pitanju: koji je lepak pravi?

Pročitajte više


Jun 2020 – Prozori i okviri vrata napravljeni su od materijala kao što su drvo, aluminijum, čelik i plastika. Upotreba poliuretanske pene pri ispunjavanju spojeva i prilikom ugradnje prozora / vrata može značajno smanjiti troškove rada i povećati kapacitet izolacionog materijala.

Pročitajte više


Maj 2020 – Kada se uveče smestite na krevet sa kakao napitkom u jednoj ruci i sa dobrom knjigom u drugoj, spemni ste na prijatno toplo veče u zaklonu svoje dnevne sobe. Toplota. Ispražnjena šoljica kakaoa. Okrećete list u knjizi. Tada odjednom osetite neku nelagodnost…

Pročitajte više


April 2020 – Prolećno vreme, koje ove godine provodimo u izolaciji, obično koristimo za posao, ali i popravke u stanu ili kući. Nije važno da li imate iskustva ili ste početnik, kad vas prolećna groznica zahvati, verovatno ćete želeti da zasučete rukave i kuću i stan učinite što lepšim i komfornijim. Pitanje je gde početi?

Pročitajte više


U HELIOS-u svakodnevno pratimo situaciju u vezi Korona virusa (COVID-19) i primenjujemo različite preventivne mere usklađene sa preporukama državnih institucija. U nastavku možete pronaći ažurirane sadržaje, preduzete mere i smernice koje se odnose na tu temu.

Pročitajte više


April 2018 – Samo par kvadratnih metara je dovoljno da stvorite prijatan kreativni prostor koji će biti samo vaš. Rad od kuće može biti vrlo prijatna stvar. Praktično, budimo se na radnom mestu, ali to zahteva takođe i veću disciplinu. Zato je važno da za to imamo posebno uređen prostor. Ako ste jedan od tih … Preberi več Prijatan radni kutak u manjem stanu

Pročitajte više


Mart 2018 – Naše prodajno osoblje je dosta prisutno na terenu i na osnovu njihovih konstatacija kao i na osnovu želja kupaca pripremili smo dva proizvoda, koja su već na zalihama spremna za isporuku.

Pročitajte više