O NAMA


kemostikHelios Kemostik

Tradicija proizvodnje ljepila je duga 6 decenija, kada je nastao danas najpoznatije ljepilo Neostik. Nastavak ulaganja u razvoj novih ekoloških vrsta ljepila učinio je da Helios Kemostik postane važan igrač na tržištu Centralne i Istočne Europe. Pored palete proizvoda naprednih ljepila, kompanija proizvodi i program koji se sastoji od visokokvalitetnih škrobova, pasti za poliranje i brušenje, te proizvoda iz područja primjenjene kemije, kao što su Ferrosan i Cinol.

neostikNeostik ljepila – od 1960. godine!

Obimno znanje u razvoju visokokvalitetnih ljepila za profesionalne korisnike predstavlja izvor za razvoj ljepila za široku upotrebu i uradi-sam segment. Kontaktno ljepilo Neostik je prije više od 50 godina postao sinonim za kvalitetno i jako ljepilo. Kada se nešto zalijepi Neostikom, to će sigurno ostati zalijepljeno. Zalijepljeno? Zalijepljeno!

Grupa KANSAI HELIOS

Grupa KANSAI HELIOS datira još iz 1924. godine, a danas posluje kao jedna od deset vodećih kompanija za proizvodnju premaza na evropskom tržištu. Sa 14 proizvodnih lokacija, proizvodnom površinom od 145.000 m2 i 30 vlastitih lokalnih prodajnih firmi, Helios Grupa opskrbljuje preko 15.000 korisnika u više od 60 zemalja širom svijeta.