Prehrambni škrobi


Nativni prehrambni škrobi

Nativni prehrambni škrobi zadovoljujejo potrebe različnih proizvajalcev s področja prehrambne industrije kot so mesnopredelovalna industrija, slaščičarstvo, pekarstvo, ter mlečno predelovalna industrija. Pridobivajo se iz naravnih pridelkov kot so koruza, pšenica in krompir ter se v glavnem uporabljajo kot sredstva za zgoščevanje ter kot vezivna sredstva in sredstva za izboljšanje teksture. DOMOFIX W je nativni škrob, ki se pridobiva iz pšenice. Uporablja se kot dodatek moki pri izdelavi različnih slaščic, biskvitov in keksov. DOMOFIX K je nativni koruzni škrob medtem, ko je DOMOFIX SUPERIOR nativni krompirjev škrob. Uporabljata se kot zgoščevalno in vezivno sredstvo.

Škrobni modifikati

Modificirani škrobi se proizvajajo po suhem ali mokrem postopku, s fizikalno, encimatsko ali kemično obdelavo. Z modifikacijo škrobov se spremenijo fizikalno kemijske lastnosti kuhanih raztopin in zato postanejo primerni za uporabo v zahtevnejših novih tehnologijah proizvodnje prehrambnih izdelkov.

Iz našega programa škrobnih modifikatov imajo kupci na voljo :

  • Kuhalne škrobne modifikate ter
  • Škrobne modifikate topne v hladni vodi

Kuhalni škrobni modifikati kot so Amilogel G, Amilogel MVK in Amilogel HPW so v prvi vrsti zgoščevalna sredstva z različnimi dodatnimi lastnostmi. Amilogel OK se uporablja kot želirno in vezivno sredstvo ter kot polnilo, medtem , ko se Domofix WS uporablja kot posip podlag pri proizvodnji peciv, Amilogel KPK pa pri proizvodnji bonbonov.

Škrobni modifikati topni v hladni vodi so izdelani na osnovi koruznega in krompirjevega škroba. Naši izdelki kot so Amilogel K, Amilogel PDP in Amilogel P v različnih prehrambnih izdelkih delujejo kot gostila, sredstva za vezavo vode ter sredstva za izboljšanje teksture.

Ostali izdelki za prehrambno industrijo

Za uporabnike s področja prehrambne industrije imamo iz našega programa na voljo tudi Gluten V in VT – pšenične beljakovine, ki se uporabljajo za izboljšanje in uravnavanje kakovosti raznih vrst moke, Amilogel 13/1 in Guar Gum kot vezivni in zgoščevalni sredstvi ter Amilogel CAR, ki deluje kot zgoščevalno sredstvo in stabilizator. Za uporabnike s področja pekarstva pa imamo na voljo bogat nabor specialnih vrst mok DENUTRIN izdelanih iz pšenice, koruze, ovsa, pire ter ajde.

Dodatki za prehrambno industrijo

Uporabnikom iz prehrambne industrije nudimo tudi dodatke kot so različni dekstrozni in fruktozni sladkorji, glukozni sirupi v tekoči in suhi obliki, maltodekstrini, natrijev pirofosfat, mononatrijev glutaminat, soda bikarbona ter sredstva za povečanje sipkosti praškastih proizvodov.