Tehnični škrobi


Škrobi za proizvodnjo papirja

Za proizvajalce papirja in kartona imamo v programu različne škrobne dodatke ter specialne škrobe, ki končnim izdelkom dajo potrebne željene lastnosti.

Škrobni dodatki za povečanje mehanskih lastnosti papirja in kartona kot so PAPIRAN SKM-42, PAPIRAN SKP-42 in PAPIRAN SKW-42 so izdelani na osnovi različnih naravnih pridelkov kot so koruza, krompir in pšenica.

Škrobni dodatki za izboljšanje površinskih lastnosti papirja kot sta DOMAPRET MO-20 in DOMAPRET MO-30 s premazovanjem izboljšata izgled papirja, tiskarske lastnosti papirja kakor tudi odpornost premazane površine proti cepljenju. Nativni KORUZNI ŠKROB pa poskrbi za encimatsko razgradnjo škroba.

Specialni škrob DOMKOP WSP-21 se uporablja kot distančnik v mikrokapsularnih premazih za samokopire papirje medtem ko je DOMALIN PG-4 acetiliran škrob namenjen proizvodnji lepilnih trakov.

Veziva

V ponudbi imamo DELIKOL ST-16 in DELIKOL BT, ki se uporabljata kot vezivo pri izdelavi briketov na osnovi lesnega oglja za kurjavo.

Kot vezivo pri proizvodnji lesnih peletov na osnovi lesa listavcev imamo v programu KORUZNI ŠKROB.

Zlasti za livarstvo in za izdelavo določenih vrst lepil imamo v programu različna VEZIVA. Veziva so izdelana iz hidrolitsko in termično razgrajenega koruznega ali krompirjevega škroba, uporabljajo pa se lahko tudi v drugih vejah industrije.