1 PROIZVOD ZA 1000 PREMAZA: Neostik MASA ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE

Novembar 2020 – Trenutak kad smo zbog kretanja covid-19, manje ili više ograničeni na svoj stan ili kuću, je trenutak, kad se hotimice odlučimo za kućne popravke, koje smo odlagali mesecima, ako ne i godinama. Popravke u i van kuće, na vikendici, na autoprikolici ili bilo gde drugo možemo efikasno i kvalitetno odraditi i u ovih par hladnijih meseci, mada temperatura vazduha mora biti barem 5 °C. Neostik MASU ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE naime možemo upotrebiti kao zaptivnu masu za zidove unutra i spolja, kao i za fasade, kao zaptivnu masu za spojeve kod sanitarija i kao zaptivnu masu za zaptivanje podnih površina spolja i unutra.

Upotreba Neostik MASE ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE je prava odluka za popravke te vrste. Vodootporna je, može se sušiti na mokrim površinama i u vlažnoj sredini. Višenamenska i trajno elastična masa za zaptivanje i lepljenje obezbeđuje odlično prianjanje na sve površine, kao i na većinu materijala u građevinarstvu. Ima odlične mehaničke karakteristike i može se prefarbati. Može se nanositi čak i na delimično vlažne površine, jer efikasno sprečava nastanak buđi. Bezbedna je po okolinu, UV stabilna, otporna je na atmosferske uticaje i prema starenju. Ne prouzrokuje koroziju i ne ostavlja fleke. Otporna je takođe na vibracije. Zboj svega nabrojanog Neostik MASA ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE je nepogrešiv proizvod za sve popravke. Pored toga, ima dodatne prednosti, koje je čine posebno popularnom među korisnicima:

  • brzo se stvrdnjava,
  • omogućava farbanje mokro na mokro,
  • ne sadrži izocionate, rastvarače i silikone,
  • ne sažima se i ne stvara plikove, i
  • sadrži sanitarnu formulu.

 

Zahvaljujući bogatom i širokom znanju Helios Grupe, u našim najsavremenijim laboratorijama za istraživanje i razvoj, izvode se brojni složeni testovi. Veliku pažnju posvećujemo prianjanju naših proizvoda na različite premaze. Na osnovu našeg iskustva i ispitivanja, možemo obezbediti odličnu adheziju Neostik MASE ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE na različite obojene površine.

Nekoliko primera:1 – Premaz za drvo na vodenoj bazi ǀ 2 – Premaz za drvo na bazi rastvarača ǀ 3 – Emajl za metal na vodenoj osnovi ǀ 4 – Sintetička boja za pocinkovani lim ǀ 5 – Praškasta boja za aluminijum ǀ 6 – Boja za karoseriju na vodenoj bazi ǀ 7 – Fasadna boja ǀ 8 – Akrilna boja za beton ǀ 9 – Fleksibilna membrana

Neostik MASA ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE upotrebljava se za spoljno i unutrašnje zaptivanje diletacijskih fuga i otvora (u građevinarstvu, podovi i fasade), za spojeve kod prozorskih okvira, vrata, vertikalnih gipsanih ploča i betonskih elemenata. Takođe je vrlo pogodna za zaptivanje i lepljenje različitih materijala u automobilskoj industriji, kod metalnih konstrukcija, brodogradnji, izradi silosa i cisterni, kontejnera, vakuumskih sistema za lepljenje podprozorskih okapnica, letvica i krovova.

Površine, koje lepite, odnosno zaptivate, pre početka rada očistite od svih nečistoća (ulja, masti, ostataka boja i lakova), uklonite prašinu i osušite. Za kertridž, koristite ručnu ili vazdušnu pušku. Pre ekstruzije, na kertridž montirajte plastični nastavak, koji se može odseći po želji, u zavisnosti od širine fuge koju zaptivamo, odnosno po potrebi lepljenja. Ako nismo iz kertridža upotrebili svu zaptivnu masu, možemo plastični nastavak na vrhu zatvoriti. U slučaju da je potrebno po zaptivanju zagladiti zaptivni sloj,  to je neophodno uraditi pre početka stvaranja kožice (do 10 min / 25 °C / 50% vlage).

Neostik MASU ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE je moguće farbati. Površine farbamo po početku stvaranja kožice. Preporučuje se prethodno testiranje.

Neostik MASA ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE ispunjava i sve zahteve za građevinski program u skladu sa CE znakom, što potvrđuje da smo izvršili postupke ocenjivanja usaglašenosti za proizvod i da proizvod ispunjava sve EU zahteve u pogledu bezbednosti i zdravlja i zaštite životne sredine.