3 ideje za praznične čestitke

Decembar 2021 – Uoči praznika, mnogi od nas osećaju stres zbog predstojeće kupovine poklona za prijatelje i porodicu.  Često zaboravljamo jednu od najlepših prazničnih tradicija – slanje čestitki članovima porodice, prijateljima i poznanicima. Umesto da ove godine kupite čestitke, možete ih napraviti sami ili zajedno sa decom.

Izrada čestitki ne mora biti teška ili dugotrajna.  Sve što vam je potrebno da biste napravili prelepu čestitku je malo umetničke inspiracije. Možete birati između mnogih vrsta papira, tkanina, lepkova, boja i još mnogo toga. Mogućnosti su praktično beskrajne.

3D novogodišnja jelka od papira

Izrada čestitke ukrašene 3D novogodišnjom jelkom može izgledati kao tehnički zahtevan zadatak. Ali nije tako! Zapravo je jednostavna.

 

Za izradu jelke potreban vam je sledeći pribor:

Za svoju 3D novogodišnju jelku od papira možete koristiti običan beli ili papir u boji. Isecite papir na pet kvadrata različitih veličina. Trebalo bi da postoji razlika od 1 cm između veličina. Presavijte svaki isečeni kvadrat napola, a zatim ponovo preklopite gornja dva kraja ka sredini da biste napravili trougao. Ponovite ovaj korak sa svakim kvadratom dok ne dobijete pet trouglova različitih veličina; oni će biti komponente vaše 3D jelke. Na deblji papir, koji je presavijen napola, rasporedite svih pet trouglova po veličini. To je osnova vaše čestitke. Koristite lepak Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT da biste zalepili sve trouglove jelke na presavijenu osnovu i sačekajte nekoliko minuta da se osuše i čvrsto zalepe za papirnu podlogu. Možete ukrasiti prednju stranu čestitke koristeći olovke u boji ili lepak sa šljokicama. Nacrtajte pahulje, zvezde, ukrase ili stavite novogodišnju zvezdu na vrh jelke. Na kraju, napišite prelepu poruku unutra.

Praznični motivi od dugmadi

Praznične čestitke sa motivima ili ukrasima od dugmadi zaista su jednostavne za izradu. Neće vam trebati mnogo vremena da ih napravite. Samo pronađite dugmad i malo inspiracije!

 

Da biste napravili svoje motive potreban vam je sledeći pribor:

  • Deblji papir u boji
  • Dugmad (bilo koje veličine i boje)
  • Kolaž papir
  • Olovke u boji
  • Lepak Neostik UNIVERSAL
  • Makaze
  • Olovka

Prvo pripremite osnovu svoje čestitke. Savijte deblji papir po sredini. Možete skicirati odabrani motiv na prednjoj strani čestitke pomoću olovke ili nacrtati crtež bez prethodno nacrtanog motiva. Zatim počnite da lepite dugmad na papirnu osnovu. Zalepite ih pomoću lepka Neostik UNIVERSAL. Kada su dugmad pravilno zalepljena za osnovu, možete nacrtati razne oblike i motive oko njih za još prazničniju čestitku. Za razne ukrase možete koristiti i papir u boji ili kolaž. Na primer, isecite jelku od papira u boji i zalepite dugmad različitih veličina tako da predstavljaju novogodišnje ukrase ili lampice.

Pretvorite dugmad u Sneška Belića ili koristite veliko crveno dugme za nos irvasa Rudolfa. Možete koristiti svoje umetničke kreacije kao etikete za poklone.

 

Brada ili kapa Deda Mraza

Tražite li najjednostavniju ideju za prazničnu čestitku? Onda je naš sledeći predlog pravi za vas. Biće vam potrebno samo nekoliko minuta.

 

Da biste napravili čestitku potreban vam je sledeći pribor:

Prvo pripremite osnovu svoje čestitke. Savijte deblji papir po sredini. Na prednjoj strani čestitke izrežite i sastavite motiv Deda Mraza ili Deda Mrazovog crvenog šešira od papira u boji ili kolaž papira. Koristite lepak Neostik UNIVERSAL da biste zalepili papir u boji za površinu.  Zatim pocepajte vatu i upotrebite lepak za drvo Neostik AQUA BOND UNIVERSAL da biste je zalepili za osnovu, bilo kao Deda Mrazovu bradu ili kapu. Naravno, izbor motiva je na vama. Od vate možete napraviti drveće prekriveno snegom, snežni pejzaž ili Sneška Belića.

Koje god materijale i motive da odaberete za svoju čestitku, jedno je sigurno. Činjenica da je ručno napravljena doneće praznično veselje onome ko je dobije!