3 IDEJE ZA USKRŠNJI VENAC

Mart 2022. – Uskršnji praznici su na pragu i miris sveže pečenih poslastica uskoro će se širiti iz domova. Fantastična uskršnja tradicija, pored farbanja jaja i pečenja potice (slatkog kvasnog hleba), podrazumeva i izradu uskršnjeg venca.

Uskrs je živopisan praznik koji karakterišu pastelne boje, rascvetali cvetovi, šareni uskršnji kolači i tradicionalni delikatesi, poput potice od oraha i uskršnjeg buta. Ovog proleća, ukrasite svoj dom u uskršnjem duhu i napravite svoj uskršnji venac, koji ćete okačiti na vrata ili staviti na trpezu bogatu uskršnjim poslasticama.

Šaren uskršnji venac

Proslavite Uskrs sa šarenim uskršnjim vencem ukrašenim šarenim uskršnjim jajima.

 

Biće vam potreban sledeći materijal:

Venac bez ukrasa koristite kao podlogu. Možete u njega upleti različite grančice ili slamu. Pored osnovnog venca, u prodavnicama hobi materijala možete naći i bela plastična jaja. Odabrane boje za ukrašavanje i farbanje uskršnjih jaja treba da odgovaraju materijalu jaja.  To će sprečiti lepljenje boje za površinu. Takođe možete izabrati da ih ukrasite krep papirom, šarenim papirima, šljokicama itd. Ako odlučite da koristite ovu vrstu materijala, biće vam potreban i odgovarajući lepak da biste ga zalepili za površinu. Preporučujemo univerzalni lepak Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT.

 

Pre nego što nastavite da ukrašavate svoj šareni uskršnji venac, uverite se da su se ofarbana i ukrašena jaja potpuno osušila. Time ćete izbeći oštećenje ili razmazivanje nanete boje pre pričvršćivanja jaja na venac. Kada se boja ili lepljeni materijal osuše, šarena jaja se mogu pričvrstiti na venac pomoću univerzalnog lepka Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT.

Uskršnji venac od prirodnih materijala

Takođe je moguće koristiti prirodne materijale za ekološki prihvatljiviji venac.

 

Biće vam potreban sledeći materijal:

 

Sakupite grančice za osnovu venca iz obližnje šume. Uverite se da su grane dovoljno savitljive da možete da ih oblikujete u venac. Za dodatnu dekoraciju i prirodniji izgled pokupite malo mahovine ili grančice smrče. One će takođe dodati boju. Nakon što ste ispleli venac od grančica, koristite univerzalni lepak Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT da zalepite osušenu mahovinu.

 

Zatim zalepite drvena jaja na venac u aranžmanu po želji. Kada se lepak osuši, na venac možete dodati mašnu napravljenu od kanapa. Izgledaće posebno elegantno na dnu ili na vrhu vašeg venca. I na kraju, možete dodati prolećni cvet na venac za malo boje.

 

Uskršnji venac sa uskršnjim zekom

Napravite poseban uskršnji venac za doček proleća i predstojećih praznika.

 

Biće vam potreban sledeći materijal:

Obmotajte celu površinu okrugle osnove venca od plastike ili stiropora kanapom ili trakom i zalepite je za osnovu pomoću univerzalnog lepka Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT. Kada se lepak osuši, možete početi da ukrašavate uskršnji venac. Prvo odlučite kako ćete rasporediti dekorativne elemente, pa počnite da ih lepite na površinu venca. Biće vam potreban univerzalni lepak Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT da biste pričvrstili dekoracije, kao što su jaja, cveće i uskršnji zeka. Dizajn možete upotpuniti šarenom trakom na vrhu uskršnjeg venca, koja će pružiti lep okvir celokupnom izgledu.