Kako možete da koristite plutu u svom domu na atraktivan način

Jun 2022. – Sigurno ste već primetili ploče od plute u specijalizovanim prodavnicama koje prodaju proizvode za uređenje doma, kreativne hobije i slično. Na prvi pogled, braon ploče od plute različitih dimenzija izgledaju prilično dosadno, ali se ipak mogu koristiti na različite načine.

Jednostavna zidna dekoracija: heksagoni od plute

Želite da razbijete monotoniju dosadnog belog zida u stanu ili kući na jednostavan i pristupačan način? Uz pomoć plute možete iskoristiti i ukrasiti neki prazan zidni prostor.

 

Da biste napravili heksagone od plute, potreban vam je sledeći materijal:

– Ploče od plute (broj zavisi od vaših želja)

-Stanley nož

– Olovka

– Lenjir

Neostik MASA ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE

Prvo nacrtajte heksagon na pločama od plute pomoću olovke i lenjira. Time ćete odrediti željenu veličinu. Ako ne volite heksagone ili mislite da neće lepo izgledati u vašoj sobi, možete se, naravno, odlučiti za druge geometrijske oblike. Pomoću stanley noža, isecite nacrtane oblike od plute. Broj izrezanih oblika zavisi od toga koliko ploča od plute želite da pričvrstite na zid. Možete se odlučiti za samo nekoliko panela, a za snažniji efekat prelepite veći deo zida. Bez obzira na to koliko ploča pričvrstite na zid, uveravamo vas da će transformacija zida biti jedinstvena, kao i pomalo neobična. Kada isečete ploče od plute, pričvrstite ih na zid Neostik masom za zaptivanje za sve podloge.

 

 

Kačenje i skladištenje nakita: ploča od plute za kačenje

Možda se suočavate sa problemom zamršenih ogrlica i narukvica, što je prilično iritantno ili čak teško za raspetljavanje? Uz pomoć ploče od plute, možete lako da rešite ovu „zapetljanost“ i, što je najbolje, ne treba vam mnogo materijala za izradu!

 

Da biste napravili ploču od plute za kačenje komada nakita, potreban vam je sledeći materijal:

– Ploča od plute

– Ekseri

Neostik MASA ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE

U specijalizovanoj prodavnici, izaberite ploču od plute koja vam se dopada. Uzmite u obzir i broj ogrlica ili komada nakita koje želite da okačite. Zatim pričvrstite ploču od plute na zid pomoću Neostik MASE ZA ZAPTIVANJE ZA SVE PODLOGE. Kada se masa za zaptivanje osuši, na nju možete da okačite omiljene komade nakita pomoću špenadli. Ako vam se ne sviđa boja plute, možete je i ofarbati ili nacrtati simpatičan motiv koji će odgovarati prostoriji u kojoj će ploča od plute biti postavljena. Ako imate teži nakit ili želite da okačite i prstenje, možete da pričvrstite kanap na ploču od plute i okačite na njega manje ukrasne štipaljke. Dekorativne štipaljke možete kupiti u većim cvećarama ili prodavnicama koje nude dodatnu opremu za kreativne hobije. Zatim na štipaljke pričvrstite izabrani nakit, koji će sada bezbedno i bez komplikacija čekati trenutak kada odlučite da ga nosite.

 

Stilska transformacija ploča od plute

Ako već imate klasičnu ploču od plute kod kuće, možete je malo stilski transformisati uz pomoć tkanine po vašem izboru, koja će biti značajno atraktivnija na oko i izražavaće vaš lični stil.

 

Da biste stilski transformisali ploču od plute, potreban vam je sledeći materijal:

– Klasična ploča od plute

– Lep ram (ako imate ploču bez rama)

– Merna traka

– Tekstilni materijal ili tkanina

– Makaze

– Četka

– Boja

Lepak Neostik UNIVERSAL

Pre nego što krenete u potragu za pravom tkaninom, izmerite veličinu ploče da biste kupili dovoljno veliki komad tkanine. Hiljade različitih boja, šara i motiva dostupno je u prodavnicama tkanina. Možete da izaberete boju koja će se slagati sa nameštajem u vašoj sobi ili nešto smelije – raznobojnu šaru koja će uneti energiju i boju u prostoriju. Zatim se bacite na posao. Možete prefarbati ram ploče od plute ili iskoristiti neki koji vam se dopada. Isecite tkaninu na veličinu površine plute. Zatim nanesite lepak Neostik UNIVERSAL na plutu. Koristite četkicu za lakše i ravnomernije nanošenje. Zatim pažljivo postavite tkaninu na podlogu. Ako imate ploču bez rama, pričvrstite je na kraju lepkom Neostik UNIVERSAL. Uz unutrašnju ivicu rama možete dodati mrežice, dugmad, trake u boji i slične dodatke koji će oživeti redizajniranu ploču od plute. Kada se sve osuši, okačite na ploču fotografije, rasporede, recepte, motivacione poruke i druge podsetnike.

 

Ako niste baš oduševljeni ovom idejom, možete se odlučiti za lakši pristup. Ofarbajte plutu ili samo pojedinačne delove u nijansi po izboru. Ovde možete da se igrate sa različitim oblicima koje možete da isečete od plute, a koje možete drugačije da rasporedite na zidu na kraju kada se boja osuši.