Kako napraviti snežnu kuglu?

Čarolija pahuljica koje plešu na nebu uvek fascinira i budi dete u nama, posebno u danima uoči Božića i Nove godine.

U nekoliko jednostavnih koraka, uz materijal koji bi trebalo lako da nađete u svakom domu, možete dočarati malo te magije u obliku snežne kugle.

Da biste napravili snežnu kuglu, potreban vam je sledeći materijal:

Prva stvar koja vam je potrebna da biste napravili snežnu kuglu je tegla za konzerviranje ili skladištenje hrane. Tegla može biti velika koliko želite, ali treba da bude proporcionalna figurici ili šišarki koja će biti centralni deo vaše snežne kugle. Preporučujemo vam da izaberete teglu sa otvorom koji je dovoljno širok da omogući umetanje figurice. Za početak operite teglu deterdžentom i toplom vodom, a zatim je pažljivo obrišite. Morate se uveriti da je unutrašnjost tegle čista jer bi kasnije bilo teško očistiti je.

Izaberite predmete koji će ukrasiti unutrašnjost vaše snežne kugle i učiniti je zanimljivom. Možete koristiti razne figurice, minijaturne borove ili male novogodišnje ukrase. Samo pazite da veličina figurice ne bude prevelika za teglu. Za snežnu kuglu prirodnijeg izgleda možete se odlučiti za šišarke, ubrane u obližnjoj šumi ili u šetnji kroz park. Takođe možete obojiti šišarku u srebrno ili zlatno pre nego što je umetnete. Ako je tegla velika, možete odabrati nekoliko figurica i kreirati scenu sa snežnim selom, živopisnom grupom koja uživa u pahuljama, životinjama koje se igraju i drugim sličnim temama.

Koristite lepak Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT da biste zalepili figurice ili šišarke na unutrašnju stranu poklopca, koji ćete čvrsto pričvrstiti na teglu kada se lepak osuši. Dok čekate da se lepak osuši, teglu možete napuniti vodom i tajnim sastojkom svake snežne kugle – glicerinom. Ova bistra, bezbojna tečnost, inače napravljena od biljnih ulja, usporiće efekat snega ili šljokica koje padaju u vašoj snežnoj kugli. Ako nemate glicerin pri ruci, možete koristiti i bezbojno ulje za bebe. Dodajte 2-3 kašičice bilo koje od ovih tečnosti. U pripremljenu mešavinu vode i glicerina umešajte jednu ili dve kašičice šljokica.

Nanesite lepak Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT na celu površinu poklopca unutar ivica. Zatim okrenite poklopac nadole, lagano uronite svoju figuricu u tečnost i pričvrstite poklopac.  Sačekajte da se lepak osuši, a zatim okrenite teglu naopako da vidite da li tečnost curi iz nje.  Na kraju, možete vezati mašnu od trake oko osnove snežne kugle.