Kako zalepiti policu na zid

April 2021. – Iako je većina polica pričvršćena na zid pomoću električnih ručnih alata i nosača, takođe se može koristiti i ređe korišćena metoda: lepljenje. Prednosti postavljanja police lepljenjem su u tome što ne morate tražiti odgovarajuće tiplove, nosače i pravo mesto na zidu gde ih možete pričvrstiti ili koristiti električne alate. Na zid možete pričvrstiti i drvene i plastične police.

 

Police sa punom poleđinom ili većom površinom za lepljenje, kao i drugi slični ukrasni elementi, efikasno se lepe na zid pomoću Neostik LEPKA & MASE ZA ZAPTIVANJE ZA SVE POVRŠINE ili montažnim lepkom Neostik EKSPRES. Za lepljenje lakših elemenata koristimo Neostik LEPAK & MASU ZA ZAPTIVANJE ZA SVE POVRŠINE; za lepljenje težih elemenata ili polica na koje nameravamo odlagati teže predmete koristi se montažni lepak Neostik EKSPRES, koji je takođe jedan od najjačih dostupnih lepkova te vrste.

Oba lepka lepe gotovo sve vrste materijala: beton, mermer, ciglu, gips, keramiku, drvo, ivericu i šperploču, plutu, aluminijum, gvožđe, mesing, obojeni lim, staklo, pleksiglas, stirodur, stiropor, PVC, ABS i neke vrste plastike.

 

Neostik LEPAK & MASA ZA ZAPTIVANJE ZA SVE POVRŠINE je svestrana i trajna elastična lepljiva masa sa izvrsnim prianjanjem na sve površine i većinu građevinskih materijala. Ima odlična mehanička svojstva, može se bojiti, ne klizi u vertikalnim spojevima, može se nanositi na blago vlažne površine, jer sprečava stvaranje plesni. Ekološki je prihvatljiva, UV postojana, otporna na atmosferske uticaje i protiv starenja, ne uzrokuje koroziju i ne ostavlja mrlje. Takođe je otporna na vibracije. Koristi se za spoljašnje i unutrašnje zaptivanje dilatacijskih spojeva i prodora (konstrukcija, podovi i fasade), za spojeve između prozorskih okvira, vrata, gipsanih ploča i betonskih elemenata, kao i za lepljenje prozorskih klupica, letvica i pločica.

 

Neostik MONTAŽNI LEPAK EKSPRES je snažan, brz, svestran i izdržljiv elastični lepak za pričvršćavanje, fiksiranje i lepljenje na sve površine i većinu građevinskih materijala. Ne klizi u vertikalnom položaju i može se bojiti. Može se nanositi na blago vlažne površine. Sprečava stvaranje plesni, UV je postojan, otporan na atmosferske uticaje i starenje, ne uzrokuje koroziju i ne ostavlja mrlje. Otporan je na vibracije. Koristimo ga za razna lepljenja u domaćinstvu (kupatila, kuhinje), za lepljenje ogledala, prozorskih dasaka, letvica, keramičkih pločica, označavajućih natpisa i pločica, kao i u građevini.

 

Postupak lepljenja police na zid

Očistite površinu zida na koju će biti postavljena vaša nova polica. Uklonite prašinu i prljavštinu, kako bi osigurali pravilno prianjanje lepka.

Nanesite lepak na zadnju stranu police (odnosno onu stranu koja će dodirivati ​​zid), tačkicama ili u redovima udaljenim 7-10 cm. Lepak se nanosi u debljem sloju (7-10 mm).

Pritisnite policu uza zid. U većini slučajeva nije potrebno dodatno učvršćavanje. Lepljivi sloj potpuno očvršćava za 24 sata.