Novogodišnji ukrasi od stiropora

Decembar 2021 – Sezona praznika je stigla! Ako još niste ukrasili svoj dom i novogodišnju jelku, imamo ideju koja je i laka i jeftina – izrada sopstvenih novogodišnjih ukrasa od stiropora.

Stiropor je lagana veštačka pena koja se uglavnom koristi za zvučnu i toplotnu izolaciju, ali njena upotreba se proširila i na dizajn. Novogodišnji ukrasi od stiropora su odlična alternativa, jer su izdržljiviji i neće se polomiti ako padnu sa vaše novogodišnje jelke. Lagani materijal znači da se grane jelke neće poviti.

Vaši mališani i najmiliji mogu vam se pridružiti u izradi novogodišnjih ukrasa od stiropora u okviru porodične aktivnosti. Svaki član će doneti svoj jedinstveni kreativni duh, a rezultat će biti raznovrsna kolekcija ukrasa koji se ne mogu kupiti nigde.

 

Možete birati između mnogih tkanina za novogodišnje ukrase, lepkova (u boji), šljokica, boja, dugmadi, folija, vate, kanapa i još mnogo toga. Uz dozu inspiracije i umetničkog duha, kreiraćete prelepe novogodišnje ukrase od stiropora.

Biće vam potreban sledeći materijal:

  • Stiropor (oblik zavisi od vaših želja)
  • Materijali za dekoraciju (možete izabrati dugmad bilo koje veličine i boje, papir, šljokice, vatu, salvete, papir u boji, trake, tkanine itd.)
  • Makaze
  • Struna
  • Kukica
  • Četkice
  • Boje (aktilne, tempere ili flomasteri) ili boja u spreju
  • Neostik AQUA BOND EXPRESS

 

Neostik AQUA BOND EXPRESS je lepak koji je posebno dizajniran za proizvode koji su izloženi visokoj vlažnosti ili hladnoj vodi.U poređenju sa drugim vrstama belih lepkova,  Neostik AQUA BOND EXPRESS lepak brže lepi i posebno je pogodan za lepljenje elemenata od stiropora.

 

Stiropor je mekan i gladak, lako se farba i ukrašava. Za novogodišnje ukrase možete koristiti stiropor koji dolazi u različitim oblicima. U radnji koja prodaje umetnički materijal naći ćete stiropor u različitim oblicima uključujući lopte, pahulje, zvezde, piramide, lutke, poklone, čunjeve, vence, kocke i životinje. Različiti oblici stiropora omogućavaju vam da napravite ukrase različitog oblika. Lopta od stiropora služi kao odlična podloga za izradu klasičnih novogodišnjih ukrasa i zimskih motiva, poput Sneška ili Deda Mraza. Koji god oblik stiropora da odaberete, možete pustiti mašti na volju i kreirati svoj jedinstveni ukras. Oblici od stiropora mogu se zalepiti jedan za drugi pomoću lepka Neostik AQUA BOND EXPRESS. Ako kombinujete nekoliko komada stiropora, prvo ih zalepite jedan za drugi, a zatim ukrasite površinu.

Ukrasi od stiropora obično dolaze u različitim bojama. Ako ne možete da pronađete željenu boju, klasična bela je savršena osnova za kreiranje vaših jedinstvenih novogodišnjih ukrasa. Pre nego što počnete da ukrašavate, odlučite gde je vrh vašeg ukrasa tako da možete da završite dodavanjem kukice za kačenje.

 

Počnite bojenjem stiropora. Možete koristiti akrilne boje, tempere, deblje flomastere ili sprej za grafite. Sačekajte da se boja osuši pre nego što nastavite sa ukrašavanjem stiropora. Kada se boja osuši, možete naneti dodatne materijale za završnu dekoraciju, kao što su šljokice, trake, razne tkanine (npr. za mašne), vata, žice za dekoraciju, perle, salvete, rese, isečci od papira i bilo koji drugi ukrasni elementi po vašem izboru. Ulepšajte svoje ukrase od stiropora lepljenjem dekorativnih elemenata pomoću providnog lepka Neostik AQUA BOND EXPRESS.

Završite tako što ćete napraviti rupu na vrhu vašeg ukrasa da biste umetnuli kukicu za kačenje na novogodišnju jelku. Provucite komad strune kroz kukicu da biste ga okačili.