3 ideje za izradu čestitki za Dan žena i Majčin dan

Veljača 2022. – Dolaze dva važna dana; Dan žena i Majčin dan. Ove godine svoju bolju polovicu, mamu ili baku možete iznenaditi čestitkom koju ste napravili sami ili s djecom. Ne postoji ništa ljepše od ručno izrađenog poklona ili čestitke koja pokazuje da ste uložili vrijeme, trud i ljubav, a ujedno je i prilika da pokažete svoj umjetnički dar!

Izrada čestitke može biti brza i jednostavna. Zapravo, izrada čestitki za Dan žena ili Majčin dan može biti zabavna i opuštajuća. Možete birati između različitih vrsta papira, tkanina, ljepila, bojica i mnogih drugih materijala… Kod kuće ćete imati puno prikladnih mogućosti.

Buket cvijeća

Ovu promišljenu, ali jednostavnu čestitku vrlo je jednostavno izraditi. Lijepa je prilika za darivanje cvijeća koje neće uvenuti.

 

Trebat ćete:

 

Debeli papir upotrijebite za oblikovanje osnove vaše čestitke. Preporučujemo odabir papira za skiciranje koji možete presaviti i zatim napisati poruku s unutarnje strane. Izrežite cvijeće iz papira u boji ili kolaža. Možete upotrijebiti i običan bijeli papir ako nemate papir u boji. Zatim obojite cvijeće bojicama ili olovkama. Univerzalnim ljepilom Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT zalijepite cvijeće na naslovnicu svoje čestitke. Za 3D učinak upotrijebite gumbe u boji umjesto kolaža.

 

3D srce

Pokažite svojoj boljoj polovici da je uvijek nosite u srcu. Srca se uvelike pojavljuju na čestitkama koje djeca izrađuju za svoje majke. Sada ćemo vam pokazati kako izraditi zanimljivu čestitku s 3D srcem.

Trebat ćete:

 

Kao i kod prve ideje, počnite upotrebom debelog papira za oblikovanje osnove vaše čestitke. Preporučujemo odabir papira za skiciranje. Presavijte ga tako da iznutra možete napisati lijepu poruku. Možete se poigrati i oblikom ove čestitke, jer se sama osnova može izrezati u obliku srca. Tako će vaša čestitka izgledati zaista posebno. Zatim na papiru u boji olovkom nacrtajte mnoštvo srca različitih veličina. Mogu biti iste ili različite boje. Izrežite srca, zatim ih presavijte na pola. Nanesite ljepilo Neostik UNIVERSAL TRANSPARENT na stražnju stranu svakog presavijenog srca (s vanjske strane). Zatim zalijepite srca na osnovu čestitke, od najvećeg prema najmanjem.

Dodavanje tjestenine 

Zašto u ovom kreativnom izazovu ne bi upotrijebili tjesteninu, malo za promjenu?

 

Trebat ćete:

Opet, počnite upotrebom debelog papira za oblikovanje osnove vaše čestitke. Preporučujemo odabir papira za skiciranje. Jedna od mogućnosti je da ga presavijete kako biste s unutarnje strane mogli napisati lijepu poruku. Druga je mogućnost da ga ostavite rasklopljenog i prvo napišete svoju poruku na poleđini, a zatim izradite svoj dizajn na prednjoj strani. Odaberite oblik tjestenine potreban za odabrani dizajn. Farfalle – ili leptirići – mogu biti okvir za vašu čestitku; ili možete nacrtati cvijeće koje će pratiti leptire. Crnom olovkom im možete dodati ticala. Za bojanje obične tjestenine možete upotrijebiti i flomastere. Ili možete kupiti farfalle u boji, koje su na raspolaganju u većini supermarketa.