Kako ukrasiti prazan zid: 5 ideja za uljepšavanje vaših zidova

Siječanj 2022. – Većina ljudi najviše voli bijele zidove u svom domu jer taj lagan i prozračan izgled odgovara gotovo svakom stilu uređenja. Ponekad zbog bijele boje zidovi mogu izgledati prejednostavni, pa čak i hladni. Srećom, nema potrebe za ponovnim bojenjem cijele prostorije kako bi stvorili drugačiji ugođaj.

Mogu se upotrijebiti zidni ukrasi. Bilo da objesite umjetničko djelo, veliko ogledalo ili nekoliko visećih polica, dodavanje upečatljivih elemenata na prazan zid učinit će vaš dom ljepšim, toplijim i ugodnijim. To je također odlična prilika za dodavanje boje, teksture i osobnosti prostoru.

 

Možda ste svjetski putnik koji želi stvoriti galeriju s fotografijama sa svojih putovanja. Ili možda vaši eklektični zidni ukrasi pokazuju vašu kreativnu stranu. Mogućnosti su gotovo beskrajne kad je u pitanju renoviranje prostora. Pogledajte samo pet elegantnih načina za ukrašavanje praznog zida.

Tapete s motivom zida od cigle

Zašto ne biste dodali cigle na zid u svojoj dnevnoj ili radnoj sobi kako biste stvorili ugođaj starog tavana ili starog doma? Za ovaj zid od opeke neće biti potrebno razbijanje žbuke ni stvaranje nereda. Postavljanje tapeta je jednostavno, a i cjenovno pristupačno što je dodatni bonus! Ako niste ljubitelj crvene cigle, ne brinite. Na raspolaganju su i crne, sive, smeđe tapete s motivom cigle.

 

Boemske ručno pletene košare ili pladnjevi

Ljubitelje boemskog stila oduševit će ova inspiracija za ukrašavanje praznog zida. U trgovini namještaja i ukrasa za dom, ili na boljem buvljaku pronađite različite pletene košare, a kupiti ih najčešće možete i u trgovinama s drvenarijom. Pletene košare i pladnjevi dostupni su u raznim veličinama, oblicima i bojama. Odabrane ručno pletene košare mogu se zalijepiti na zid pomoću Neostik LJEPILO I MASA ZA BRTVLJENJE ZA SVE POVRŠINE. Držite predmet neko vrijeme uz zid kako biste osigurali pravilno prianjanje. Upotrijebite Neostik MONTAŽNO LJEPILO EXPRESS  za pričvršćivanje težih predmeta.

 

Karta svijeta

Ljubitelji putovanja mogu ukrasiti prazan zid kartom svijeta, na kojoj možete označiti zemlje i mjesta koja ste posjetili.

 

3D dekorativni zidni elementi od stiropora

Za uljepšavanje zidne površine, 3D dekorativne zidne elemente od stiropora možete nanijeti na dio zida ili na cijelu površinu pomoću Neostik MONTAŽNOG LJEOILA ZA STIROPOR.

 

Galerija crno-bijelih slika

Objesite svoje omiljene crno-bijele slike ili fotografije na veliki bijeli zid kako biste stvorili iluziju golemog umjetničkog djela i pružili prekrasan pogled na ono što je nekad bilo prazan zid.